Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cobbler, vagy másképpen nevezve "pite"

2012.08.24

Hozzávalók egy közepes tepsihez

15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál a tetejére
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín

50 dkg gyümölcs
1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt
2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes
fűszerek ízlés szerint


A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel. A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. 

Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és úgy adjuk a lisztes
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.